Skip to main content
Tips Penjagaan Rambut

Hair Mask Memberikan Deep-Conditioning Untuk Rambut, Mula Gunakannya Sekarang!

Ramai yang masih tidak tahu lagi sebenarnya penggunaan Hair Mask ni dapat memberikan kesan yang sangat-sangat baik untuk rambut korang. Hair Mask merupakan pilihan yang semua orang boleh guna sekiranya korang tidak biasa dengan menggunakan Hair Conditioner dalam rutin penjagaan rambut korang sendiri. Haa, mari kita kenal lebih lagi tentang Hair Mask ni.

Untuk sesiapa yang masih tidak tahu, Hair Mask ni kan sama je fungsinya seperti Face Mask yang korang selalu pakai hari-hari, kecuali ianya untuk digunakan pada rambut korang. Dalam ayat yang mudah, ia seperti Hair Conditioner yang beri kesan yang kuat kepada rambut untuk menjadikan rambut korang lebih lebat dan juga cantik. Kebanyakan Hair Mask mengandungi bahan yang memberikan kesan yang baik untuk rambut seperti minyak dan mentega semula jadi. Yang istimewa, kandungan dalam kepekatan yang lebih berat daripada Hair Conditioner.

Salah satu Hair Mask yang sangat trusted di pasaran sekarang dan memang mendapat review positif daripada ramai penggunanya ialah none other than Hair Mask daripada Faith Fleur. Banyak kesan positif yang kulit kepala dan juga rambut korang boleh dapat jika menggunakan Hair Mask daripada Faith Fleur. Yang penting, baunya sangat wangi ya. Takde bau herba tau.

 • Merawat rambut rosak.
 • Memberi nutrisi pada rambut.
 • Meningkatkan kualiti rambut.
 • Menyihatkan rambut dan kulit kepala.
 • Melembutkan rambut.
 • Rambut mudah diurus.

Hair Mask

Cara pemakaian Hair Mask daripada Faith Fleur

 1. Pemakaian Hair Mask ini adalah alternatif kepada Hair Conditioner kerana ia dipakai selepas korang menggunakan Hair Shampoo pada rambut korang sendiri. Perlu korang ingat bahawa Hair Mask ini tidak perlu untuk dipakai setiap hari. Cukup sahaja dengan memakai Hair Mask sebanyak 2 hingga 3 kali seminggu. Sebanyak kali pemakaian itu pon mampu untuk memberi rawatan kepada rambut korang.
 2. Pastikan rambut berada dalam keadaan yang lembap dan kemudian bahagikan rambut korang kepada beberapa bahagian supaya mudah untuk korang pakai Hair Mask.
 3. Setiap bahagian rambut korang perlu disapu rata dengan Hair Mask tersebut dan pastikan yang ia disapu daripada bahagian tengah rambut hingga ke hujung.
 4. Sebaiknya, korang jangan kenakan Hair Mask tersebut pada kulit kepala korang. Produk penjagaan rambut ni sama juga seperti Hair Conditioner tau, hanya ratakan di rambut.
 5. Biarkan ia selama 20 hingga 30 minit dahulu, kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Positive reviews selepas memakai Hair Mask daripada Faith Fleur

Hair Mask

Tunggu apa lagi korang, masa ni la korang boleh dapatkan Hair Mask daripada Faith Fleur dan melayakkan nama korang untuk memasuki Hair-Ven Lucky Draw secara automatik. Untuk Hair-Ven Lucky Draw ni, korang berpeluang untuk mendapatkan pelbagai hadiah yang menarik seperti produk Bath & Body Works, Mixer, Multi-Cooker, dan juga Cash Rewards!! Seronok kan korang. Sertai sekarang kerana Hair-Ven Lucky Draw ni hanya berlangsung dari 15 Jun hingga lah 15 Julai 2023 ni. Kalau lambat nanti, melepas pulak peluang korang untuk menang.

Hair Mask

Mulakan pembelian produk penjagaan rambut Faith Fleur korang di laman web yang tertera di bawah.